Safety persons!

Dännisch - Tack för att du finns, det är väldigt svårt att förstå hur jag kunde leva utan dig innan. Du är finns där när jag behöver dig som mest.

JJ - Det är så otroligt skönt att veta att det finns någon där ute som man inte behöver välja ord med när man behöver prata. Bara ring och samtalet flyter på av sig självt.

Suz - Utan dig är jag ingenting. <3

Kajs - Jag skrattar nästan aldrig så mycket med någon som när jag är med dig. Fyfan, älskar dig frun min.

Fanny - Någon som är lättare att prata med får man fan leta efter. Tack för att du finns.

jag ger dig min morgon...

Dunkel belysning och en nyckelknippa som slår mot ratten. Hela förarhytten skumpar när bilen far fram över den lilla vägen in i skogen. Granarnas grenar rispar rutorna och radion försöker få kontakt med radiostationen igen men det är lönlöst. Här ute finns det ingen stabil radiosignal men det finns åthelvete för mycket tjärn. Bilen luktar svagt av skog, barr och smörmedel. Hon andas in ett djupt andetag, detta är lugn för henne. Att åka med i sin pappas arbetsbil med ett gäng hugga-byxor över knäna och hjälmen på huvudet, bara för att hon får. För hon är inte mer än fem år.


Bilen sladdar ner på gården, hon skrattar så hon gråter. Frikopplar och stannar strax innan häcken med ölandstok. Nu kör hon själv, det är inte längre hon i pappas bil, nu är det han i hennes. Bilen luktar tunt av tvåtaktsolja, inte har hon sålt moppen än. Pappa bara ler belåtet åt sin dotter som klarade körkortet idag. Och trots hennes glädje över körkortet ligger det en saknad där bakom någonstans, saknade av tryggheten i pappas bil.


Frida Berglund
30/10 -11

Mot Ullared!


Bakis, ung och kåt. Nu blirre efterfest med pappsi och mammsi.

Casey och Fried-ass gör Göteborg osäkert.

Införskaffade mig lite roliga saker igår med Kajsi... bland annat:Vann över både Mats och Kajs. Jag är bäst!


Köpte även boken "En liten chock", hårfärg och present till Sebbe. Nu ska jag däremot dra till Vincent's mamma och käka lunch. De där ökända första mötet med föräldrarna!

Göteborg är staden på G

Drar till Göteborg med världens bästa exfru efter skolan!


Marilyn MansonI mina ögon har den här killen makt.

Dia Psalma
För snart lägger de ner bandet. Igen. För alltid.

£e mot kärleken.

För mycket vänner, för mycket läxor + en pojkvän. Uppdateringen går åthelvete.
Fast, jag kommer la tillbaka under lovet.
Och håll ut snart kommer jag färga håret igen!

Varför jag går media....tihihi

VINCENTNu är det du och jag mot världen.

Så kan det gå...

Skulle egentligen bara bli skjutsad till Varberg av mamma men ja, införskaffade mig en matta, en coca-cola papperskorg och en coca-cola bricka (till samlingen) också.


(Älskar färgerna).

För när man var liten var allt bättre.

Jag minns den tiden då man kunde sova hur länge som helst på helgerna, då när ens största problem var att städa rummet, då man kunde gå till skolan i mjukisbyxor och stövlar, då när ens mamma och pappa fortfarande var gifta och ens bröder fortfarande bodde hemma. Jag minns det som att det var igår. När julklappshögen var brutal och kinder-eggen fortfarande innehöll en överraskning och inte bara en leksak.

Nu när man jobbar varannan helg, aldrig bor hemma, ens föräldrar är skilda och kinder-egg har förlorat sin goda smak så saknar man allt det där. Den där totala ovissheten om vad problem faktiskt är. Nu hinner man inte städa rummet, trots att man vill, man får inte längre några julklappar och ens utseende avgör vem som umgås med en. Nu cirkulerar allt runt eget ansvar och framtiden.


Ibland saknar jag den tiden då jag sprang runt på åkrarna hemma med en pinne som vapen och trodde att jag kunde besegra all ondska. Och tiden då de ropade in eleverna efter rasterna. Idag är en sån dag, som jag saknar att ha det som det var förr.Men... nu går jag ner och tvättar, sen ska jag städa för annars blir det aldrig gjort. Hörs.

Tack för denna jobbhelgen!

Jobbat hela helgen, doften av frityrolja begraver sig själv i mitt hår och och höger benet man kickar med är galet vältränat. Så nu belönar jag med mig cola och KoRn, något som jag inte har gjort sen jag flyttade till Varberg. Mycket udda känsla må jag säga. Och jävligt mysig. Klämde i mig en 150 grammare och lite chips också. Det ingår liksom.

Såatte...

Kollektivboende!

Angående min gymnasiegång så bor jag i ett radhus med tre andra som ni säkert har förstått redan. Och nu är det ju så att jag har ett jobb som jag åker till varannan vecka och då bor jag hos pappa. Grejen med det är att jag trodde man var tvungen att ta med sig massa skit överallt hela tiden. Men det enda jag tar med mig från Varberg till pappa är hårfön, plattång och mina hörlurar. See? Det är tre saker. Förr tog jag även med mig systemkameran och den extrena hårddisken men... näej. Orkar inte längre.

Bara för att Suz campar i min soffa snor jag hennes bild på mig:


So here we go - mot farsan!

Aschtridd.
Fick liksom A (=awesome) som betyg på min artikel om min älskade farmor.
Ville bara dela med mig av det. Pöss häii.

Gah.

Det fanns verkligen en tid när jag skrev [såhär] bra.
Vill ha tillbaka den förmågan.

(och den dagen... men säg inte det till någon.)

L(ätt)B(ästa)S(kolan)

Igår fick vi tårta och cider av lärarna när vi stannade kvar till fem/sex eller vadfan nu klockan var. Ola fyllde nämligen år och tårta får ju inte bli för gammalt. Absolut inte.

Igår kom jag på en sak till jag gärna vill dela med mig av, nämligen något angående hur jag upplevde att det var att börja på LBS. Jo... nu efter ett par veckor på denna underbara skolan inser jag att jag nästan bara har blivit kompis med killar. Förutom vissa helt jävla underbara tjejer (Michan, Mat-Hilda, Marie, Pierre, Kitteh osv) men ja, stort sätt är det mest killar. Och vet ni? JAG ÄLSKAR DET. Denna skolan, detta folket, dessa lärarna och dessa lektionerna. Fyfan va jag trivs. Göra film, radioprogram på lektionerna och umgås med folk från hela landet på rasterna. Jag har fan aldrig mått såhär bra. Jo... men inte såhär länge. Omg. JAG MÅR SÅ JÄVLA BRA!


FUCK YEAH!

Todays!

DAGENS VILL HA: Helg utan arbete.
DAGENS KLÄDSEL: Röd/svart/rutiga byxor, "God hates me"-tischa och gekås-mys-tröja.
DAGENS FRISYR: Samma som alltid.
DAGENS HÄNDELSE: Fick oväntad fika på skolan efter skoltid.
DAGENS LÅT: ROFL - Överallt vi shufflar runt
DAGENS PLANER: Skolan, samhällsuppgiften.
DAGENS SAKNAD: Pappiii
DAGENS DUMMASTE: Eh, jag är pro nog att aldrig göra något fel.
DAGENS DROG: Loooove (mahgad va töntig jag låter)
DAGENS ROLIGASTE: Vinnies hund x)
DAGENS FAVORIT: Suzrich
DAGENS KÖP: Inte spenderat ett öre!
DAGENS GODIS: Kinder-egg!
DAGENS HUMÖR: Underbart jävla övertrött.
DAGENS ORD: "Jag orkar iiiinnntäää"

Ett av de få sakerna jag gillar med tyskland.Angela Gossow, underbara människa.

Bjuder på'tI torsdags fastnade jag och Mickan i Fannys hiss. Det var kul.

Dag 12: Vad är kärlek?För mig har kärlek alltid varit en knepig grej.
I början bestod den endast av killen ovan. Han var mitt allt. Men tyvärr var det inte ömesidigt.
Och i lördags bröt jag ihop för första gången framför någon för att jag kände att livet inte ville som jag.
Att jag aldrig får det jag önskar. Att alla bor så inihelvete långt bort osv.

Och ifredags myste jag med en underbar kille framför en film. Helt jävla otroligt vad kärlek är konstigt.

Dag 11: En stark och svag sida jag har.

Jadu... en svag sida jag har är att jag alltid, då menar jag alltid, har för höga förhoppningar. Om jag ska hålla i en fest så planerar jag noga hur det ska gå till för att få det så bra som möjligt. Vilket jag aldrig skulle ha gjort för en fest kan man knappt planera. Jag blir rätt besviken för att det inte blev som det skulle trots att festen faktiskt blev lyckad.En stark sida jag har är att jag är (som Suz beskriver) "trygg". Jag behöver knappt ha känt en person i mer än någon timme innan personen har funnit sig så trygg i mig att den kan öppna sig om sina mörkaste hemligheter. Detta har inträffat ett flertal gånger. Oftast är det via text som de öppnar sig men nu på sista tiden har det även varit IRL. Jag har inte riktigt kommit underfund med om jag gillar det eller inte.

Dag 10: Min favoritstad.
Varberg ffs!
Har snart gått här i exakt två månader och jag ångrar fan inte en sekund.

"Sometimes I hate the lies I made."


Dag 9: En väldigt nära vän.Fanny.
Du finns när man behöver dig.

Oh statistics, you so random!
Kommer aldrig ångra att jag valde LBS.

Gå till skolan var precis vad jag behövde.


Ät tvål.

Mitt liv går atm lite upp och ner.
Får se om det bättrar sig efter skoldagen i morgon.
Annars - fml.

Fuck this - i'm going to Varberg

Well... när jag flyttade till varberg fick jag chansen att bara välja ut det snyggaste jag äger och leva med det den närmsta tiden... och det blev ungefär såhär:

Stiligt. Svart, blått och rött. Rakt igenom. Lite för att jag inte äger några andra kläder och att mina gröna hängslen är hemma hos farsan.Yeye, det är smyckena jag lever på nowadays. Nice yes.Om ni undrar var man kan köpa skiten så bara kommentera!

ÄllBeÄss-Fescht

Är lite sådär småseg idag. Livet lekte igår, iaf till klockan elva då spriten var slut och effekten började avta. Hursomhelst var mitt val att välja LBS något av det bästa jag gjort i mitt liv.

Nu tänker jag bakis:a mig med lite chips och cola för att sen somna till en film.
För jag sov typ... 4 timmar inatt. Köss.

Dag 8: En konstig tid i mitt liv.

En konstig tid i mitt liv var ungefär vid denna tiden förra hösten. Någon som var lika fejk-glad som jag får du fan leta efter. Mitt hjärta var krossat, min förvirring var total och hela min värld var ur balans. En kille (inte vilken kille som helst though) brydde sig brutalt mycket om mig hela sommaren och sen efter vi sågs så... försvann han. Och det klarade inte riktigt jag. Jag hade aldrig öppnat mig så mycket för någon (förutom Suz) som jag gjorde för honom. Sen känna hur han bara försvinner ur mitt liv, det sved. Något så brutalt. Och ungefär i samma veva gick det upp för mig att mamma aldrig skulle flytta tillbaka, att jag aldrig skulle kunna gå upp på morgonen och se mamma och pappa sitta i köket och äta frukost. Så... en kille försvann ur mitt liv samtidigt som min mamma stack. Det var ingen konstig tid, det var en jävligt jobbig tid.


(edit: Jag träffade killen på Metaltown i år, han är minst lika fin som jag minns honom.)

Dag 7: Mitt bloggnamn.

Fridaberglundsblogg.blogg.se <- Jag heter Frida Berglund.
KiMP <- Kläder, intressen, musik och personligt. Så ja, inga hemligheter här.

Dag 6: Min dag.

Min dag har varit (som alla andra denna vecka) oerhört jävla bra. Började med lite engelska som alla i min klass jobbar brutalt långsamt med så jag får sitta där ensam och läsa för att jag redan har gjort allt. Sen var det idrott, fotboll med MUV11 (<- musikproduktions ettorna) och det var askul för till skillnad från min högstadieklass gör ALLA fel här och ALLA skrattar åt det. Vilket är jävligt skönt om dock lite ovant. Sen var det matte som jag tycker är rätt enkelt i och för sig men ja, jag har inte sovit ordentligen på två nätter nu så det gick la som det gick.


Och efter detta: Dagens stora händelse: Skolfoto. Som jag varken gör mig i ordning för eller något liknande. Jag tycker det bara är en kul grej att vi tar kort så man kan behålla och titta på om några år. Man var säkert lika ful som vanligt men det är okej, ingen i min klass försökte se särskilt vacker ut heller!

Och sen var det nog Samhäll som iochförsig är hyfsat intressant men den därina tröttheten ville avliva mig som sagt. (Men det åtgärdade jag när jag kom hem).

Efter skolan skulle precis Jenny cykla hem så jag fick äntligen möta henne, vi har inte setts på fyra månader! Det är galet!

Ah, det var la min dag, i stora drag. Nu blir det nudlar och musik.

B som i Brutalt bra!

Jag är en 95a, vilket betyder att jag lever i den generationen som blir utsatta för alla ändringar. När jag skulle börja femman och var helt överlycklig för att gå i en fyr/femma med min bästis så ändrades det så att jag fick gå med bara femmor. När jag hade gått ett år i högstadiet tog de bort flourskölnjning i skolan och när jag började sjuan fick alla varsin dator. När jag började nian var den nya idrottshallen halvklar. Och nu kommer vi till det som är mest aktuellt. Ändrat betygsystem.


Förr fanns det IG-G-VG-MVG, nu finns det F-E-D-C-B-A. A är alltså AMAZING och F är FAIL. Och det jag vill komma till med att berätta allt detta är att jag fick B på den enda betygsatta fotouppgiften hittills: 10 ord. Jag är stolt, dock var jag inte stolt över korten när jag tog de och inte särskilt nöjd heller. Men ja. Vi  får la vara glada ändå. Alla har vi olika smak.


Vad är glädjen med uppföljningar?

Pocahontas 2, Lejonkungen 2, Lilla sjöjungfrun 2, Lady & Lufsen 2, Askungen 2, Ringaren i notre Dame 2, De 101 dalmatinerna 2, djungelboken 2, Mulan 2, Tarzan 2, Lilo & stitch 2, Kejsarens nya stil 2, Bambi 2, Björnbröder 2, Micke och Molle 2.... etc. etc.
ALLTSÅ WHAT THE FUCK?! Hörde även idag att det finns en Titanic 2. Var är världen påväg? >.<

Dag 5: Min favoritfilm.Atm yes.

Inspomappen väller över.

Höhö. Jag har drömt cepemycket om kläder och smycken den senaste tiden. Senast i natt drömde jag att jag köpte en bandana, ett regnbågsfärgat skärp och tajta skinnbrallor. Det jobbiga är när man inser att det bara var just en dröm och jag faktiskt inte har de där kläderna.

Om ni inte har insett det så älskar jag färger. I alla dess former. Dock äger jag knappt inga kläder med färger. Min garderob består typ endast av svart.


Yo!

Ey tror fan jag återkommer i morgon med uppdatering som vanligt.
Har jobbat hela helgen nämligen. Så... vi hörs.

RSS 2.0