"Börjar bli sjuk..."

1. Feber - varje gång jag har feber så skippar jag värktabletter och annat mesigt. Det dämpar febern men tar inte bort den. Med andra ord går det fortare att bli av med febern om du bara härdar ut.
2. Snuva - Åh minns varje höst när jag fick brutal förkyldningssnuva och fick sitta med en näsduk under näsan hela bussresan till skolan. Mitt enda tips mot detta är just det - näsdukar.
3. Lock för öronen - Här har ni en expert, förra året hade jag lock för vänster örat i tre månader och höger örat i ett par veckor. Ett tag där hörde jag fan knappt något annat än mina egna andetag. Vad är då botemedlet? Enligt google ska det finnas någon typ av läkemedel man kan få av en doktor mot sånt. Men i mitt fall var det bara att vänta ut.
4. Ångest - de få gånger jag har råkat ut för sånt här har jag bara sovit bort det. Lyssnat på musik, skrivit och sovit. Jag testade en gång att supa mig redlös i min ensamhet men det dämpade fan inte ett dugg.
5. Halta - Ännu en sak jag är expert på tack vare alla dessa hundrafemtiomiljoner gånger jag har stukat fötterna eller knäna. För att förebygga detta fenomen kan du sluta springa i trätofflor, sluta landa på knät på fel håll och inte gå förvånansvärt långt med converse. Om fenomenet ändå skulle slå till: Försök gå så lite som möjligt om det är ett rejält fel som det sistnämnda. Om du nu ändå ska gå så kan du ta rejäla kängor som sitter fast ordentligt istället. Annars gäller det klassiska med bandage och kryckor.
6. Skoskav - Nu känner jag att vi inte snackar om sjukdomar längre men jaja. I ett par månader fick jag skoskav av mina kängor. Jag hade skoskavsplåster och dubbla sockar men vafan hjälpte det? Numera har jag världens finaste rosa/lila ärr efter detta och allt jag kan säga är: Använd trippla sockar.
7. Lunginflammation - Mellan jag var fem och sju år hade jag lunginflammation två gånger. Det kan ha berott mycket på att jag sällan hade vinterjackor på vintern. Hursomhelst är tipset att dricka oboy (efter du har tagit pencillinet vill säga).
8. Diarré - Åh här kommer älsklingen in. Coca-cola i egen hög person! Avslagen cola kanske inte smakar lika fantastiskt som vanlig men den hjälper mot diarré och du får dricka cola som medicin för omväxlingsskull.
9. Magsjuka - Försök att äta och inte spy ner hela golvet på vägen till toan.
 

"Moppen lägger av halvvägs hem"

HAHA! Mitt expertområde!
 
1. Kolla så du inte bara glömt att sätta på bensinkranen. - Jag kommer knappt hundra meter utan att ha den på medan farfar kommer typ en kilometer...
2. Tankade jag verkligen? - Skulle precis skjutsa Suz hem till henne från Ullared när moppefan var tom, det var bara att lägga i reserven och rulla till macken.
3. Hoppa av moppen och kolla om kedjan sitter kvar - en gång hoppade kedjan på flakisen av men då var det bara att halvt lägga på den och lägga i frikopplingen för att sedan backa på kedjan igen.
4. Om det luktar oväntat bränt runt motorn och det inte ens går att rulla igång den så lägg ner - hände mig en gång, mitt på vägen i Gällared brann motorn upp på flakisen. Det var bara att kedja fast den vid en lyktstolpe och be pappa hämta mig.
5. Du ligger i diket - man ska väja för vildsvin, inte köra på dem.
 
 
 

En helt vanlig sommarlovsdag

1. BADA!
2. Gå in på "mina låtar" och tryck på shuffel och lyssna. I mitt fall hade jag massor av låtar jag inte visste om.
3. Fyll moppen + en 5 liters dunk att ha i väskan och bara åk.
4. Åk och hälsa på en gammal vän (går att kombinera med tvåan och trean).
5. Renovera ditt rum (tar garanterat mer än fem dagar).
6. Dra på festival och bara äg!
7. Skaffa ett sommarjobb, bortskämda ungjävel!

"Sitter på en långtråkig konfirmation"

Eftersom jag i veckan kommer befinna mig på en aningen lerig camping tänkte jag att ni får läsa mina tips i olika situationer. So here we go...
 
 
Om du någon gång hamnar på en konfirmation/bröllop/dop eller något annat som aldrig verkar ta slut och blev långtråkigt redan innan talaren reste sig upp så tänk såhär:
 
1. Se till att alltid sitta nära någon rolig, det finns sjukt många grimaser som kan utövas mellan varandra när timmarna tycks stå still.
2. Tänk på något roligt minne, försök få ut varenda liten detalj av allt som hände så kommer du såsmåningom försvinna i härliga tankar.
3. Undvik att tänka på vad du kunde gjort istället och undvik att kolla på klockan.
4. Pilla med smycken eller stänga av ljudet på mobilen och spela lite har alltid varit ett säkert kort...

Jaha ja.


Bara undrar.

Gör det faktum att jag är en 17 årig brud som vid 02.11 på natten ligger och kollar på mopeder mig till en bonne?

Mina vänner känner mig.

 
 
 
 
Världens finaste ring, right? :3
 
 
 

Tagga peace and love!

 
 
 
 
Tryck på bilden och lyssna på min piss och löv-spellista!
 
 
 

Vad händer egentligen i Krogsered?

 

1 år.

 
 
 
 
Förra året den 21 Juni körde jag för första gången ner dig på gården.
Idag samma datum så sladdade vi oss fram över Kärnebyggdvägen.
 
I dag räckte det med kortbyxor och jacka, i vintras (när gasen frös) hade man två/tre lager kläder över hela kroppen. Vi har gått igenom mycket, Åke, och vad kan jag mer säga än att jag uppskattar dig till tusen? Trots att blinkers, baklampa, framskärm, broms, tändstift, kedja och registreringsskylt har gått sönder eller ramlat av så finns du fortfarande där.
 
 
Det är du som har transpoterat mig från badplats till pizzera och från mjölkrum till gatukök.
Det är du som har stått kedjad vid ICA och väntat på att jag skulle återvända.
Det är du som inte klagar när jag tar med dig ut i regnet.
 
NÄ för mopeder kan inte prata, idiot.
 
Men jag ville bara berätta att jag tycker om min Åke och det året vi har delat. Så nu vet ni det.
 
 
 

Senaste veckan i bild

 
 
 
Skolavslutningen förra veckan. (HERREJÄVLAR VA TIDEN GÅR). Pannika <3
 
 
Björn Awesomness Rosenström och det jävla bandet på Liseberg i torsdag. Askalas!
 
 
Självklart hade jag med mig Bosse och Negerbollen.
 
Så flyttade man ju hem vilket direkt innebar en tur på Åke.
 
 
Och detta är för tillfället min sänglampa, bor i datarummet under tiden jag renoverar mitt rum.
 
 
 

Woah.

De senaste inläggen har varit tidsinställda som jag antar att ni förstår... jag har egentligen inte skrivit ett enda inlägg sen den 10de. Inte igår alltså.

Vad har jag att berätta då?
Jag har slutat ettan och får åldersångest för nu börjar fan vuxenlivet närma sig.
Jag har firat sommarlovet med några av världens bästa vänner.
Suz, Sebbe och jag var på Liseberg och såg Björn Kungen Rosenström.
Hedvägen 47 fick ett farväl från mig i lördags för då drog jag hem till fadern min.


När jag kom hem till skogen min så var det grillfest med gamla vänner.
Ooooch nu för tiden spenderar jag största delen av dagen på mitt rum och renoverar. Bilder från detta kommer. lovarrr...


8. Bild på din garderob

Varför?

7. Vem är den roligaste du vet?Sebbemannen.

6. Bloggarna du läser

http://drmajk.blogg.se/

http://mathiildasjoberghh.blogg.se/

http://adamariefoto.blogg.se/Bland andra.

5. En bild på dig för 1 år sedan

[Kajsa <3]

Skolavslutningen i nian - alla hade klätt upp sig utom jag.
Fett rebell.

4. En person du ser upp till


Världens bästa pappa förstås.

3. Dina kompisar

Och Pjoggie, Bomme, Ricke, Ellen osv osv.

That voice.


Fina pojkar.Chris Hemsworth (Thor) är snygg. Lev me't.
Udda att se Capten America i skägg though.

När man rensar datorn.

Första dagen i sexan. Ny skola, ny klass. Hon länger på stegen för att komma fram fortare. Hon vill träffa alla, hon vill få nya vänner, hon vill ha egna skåp och hämta maten på en bricka i lunchen. Hon vill ha allt det där. Hon är lycklig. Den gången blev ingenting som hon trodde. Folk blev skygga för att hon bara gjorde som hon alltid har gjort – sa ifrån. De fyra åren måste ha varit de svåraste hon någonsin har gått igenom.

Första dagen i gymnasiet. Ny skola, ny klass. Solen skiner i hennes ansikte när hon och hennes bästis närmar sig skolan. Hon älskar det här, det gör hon verkligen. Livet kunde fan inte blivit bättre. Fast den där gnagande känslan av att åter igen fucka upp allt finns ändå där. Den känslan av allt som redan hänt en gång kommer hända igen. Med glädje kan hon säga att första veckan inte blev så. Hon älskar den där skolan.


2. Staden där du borJust precis nu bor jag i Varberg men det är bara tills på söndag så jag tänkte berätta om Krogsered istället.
Denna bilden är tagen mellan Krogsered och Ätran där vägen svänger en skarp vänsterkurva (om man kommer från Ätran vill säga). Jag valde denna bilden för att ta kort på kyrkan eller badplatsen är så grovt uttjatat och detta är mycket vackrare. I Krogsered by bor det väl ett femtiotal personer men i socknen bor det uppemot 200 pers dock är alla indelade i småområden som Yered, Barshult och Boa.

Jag bor i Krogsered med världens bästa pappa och min yngste storebror (fast han bor i blåstugan). Vi har katter, en häst och en hund som för tillfället bor hos farmor då min styvmamma (som jag verkligen inte uppskattar) har invaderat oss med fetto-Sit. Jag älskar Krogsered så jävla mycket och det märks mer nu när man har bott i stan i tio månader. Krogsered har samhörighet och så mycket mer än Varberg, det sorgliga är att folk inte uppskattar småbyarna mer än de gör.

Så är ni ute och glider med motorcyklarna eller mopederna så tycker jag att Krogsered är en given plats att bege sig till. Tack och bock.

Brand-mask-hest

Detta är resultatet av en konstig chatt och mina mentala bilder.

Beautiful

Då var det sommar då.


1. Berätta om dig själv

Jag är 17 bast, bor hos min pappa i skogen, älskar min moped, räknar ner till peace and love, lever på cola, tycker om att hänga på stan, tycker livet är på topp när man åker i brorsans bil och jag älskar musik.


Vartfan tog detta året vägen?

Helt jävla ärligt?
När man står och kollar på när ens barndomskompisar försvinner upp på studentflaken så börjar man inse att detta läsåret är slut. Att man nu har gått ett år på gymnasiet. Det känns som igår att jag gick från hedvägen i Varberg och till skolan med bästisen min för uppropet. Galet. Helt jävla galet. Känns inte som att jag kommer gå på sommarlov på tisdag, verkligen inte.

My hair.

Ungefär fem månader utan hårfärg och såhär står det till.
Mer åt det guldiga hållet.

But we like it.Om en bild säger 1 000 saker... vad säger då en gif?

Nationaldagen var det ja!

Sweden rock festival dag 3&#8230;.. - Fotosidan on We Heart It. http://weheartit.com/entry/30031392
Rob älskade Zombie.

Friedass aprove.Bara jag som tycker att detta är fantastiskt?

True story.


Lårdie!


Ses på P&LÄnnu ett grymt band som ska till piss och löv!

Min hundra hundrasextioandra bok inhandlad.

Tumblr_ldaaudf9cy1qzcnfgo1_500_large

Saw.

Jane Doe on We Heart It. http://weheartit.com/entry/18767116

This.
Is.
Awesome.

Bra skit.Ännu ett band som ska beskådas på Peace and Love.

Lipar när jag hör denna låten.Gråter, ler, minns när jag kramade Takida (sångaren och gitarristen i detta bandet  bland andra), kommer ihåg alla stunderna deras musik gjort så att tårarna slutat rinna. "Sjukt snyggt halsband" sa Robert (sångaren) och det upprepas om och om igen i mitt huvud. Detta gör mig lycklig, lugn och förbannat levande.

Tack pojkar, detta var något av det finaste jag hört i hela mitt liv."Du vilar här på mitt bröst, för mig är du livet men jag tar dig förgivet."

I need to clean my camera bag.


Detta är varför jag älskar Thor.

Tumblr_luqz1ks0mf1qiv29ro1_500_large


Kenneth-branagh_92018_large
Tumblr_m4m0tsqiei1rq5gbx_large
Tumblr_m1xjk855k21qcxi78o1_500_largeTumblr_m4ry5mfcj41r6o05qo1_500_large

Tumblr_m4ohj9t2pa1r4f0r8o1_500_large
Chrishemsworththor-thumb-550x825-38040_large
4296829_700b_large

Typ enda muskulösa pojken som är vacker.

All i can say...

Tumblr_lvxextg8sj1qksg7wo1_500_large

 

 

...after a great day.


Min och pappas humor

Riktiga bönder tycker detta är förjävla roligt x)


Betald tidsfördriv

Idag ska jag jobba för sista gången någonsin på Rasta i Ullared.
Jag har nämligen fått jobb på gekås och eftersom lönen är saftigare där tackar jag inte nej.

Men trots detta har jag en tår i ögat för att lämna Rasta. Det är här jag har befunnit mig alla helger de senaste 9 månaderna. Det är här jag har sprungit från hamburge-rännan till stekluckan och skrikit "Deeelliia, kan jag få ost på den här?". Det här jag har brännt pommes åtskilda gånger, det är här jag har lärt mig göra mjukglass och det är här jag har brännt händerna varje gång jag öppnat locken i lunchen. Det var här jag blev vän med bland andra Justina, Sandra, Chusri och Gerd.

Det kanske inte låter så jävla kul men jag har ändå trivts. Jag har samlat på mig erfarenhet och lärt känna människor. Och jag tror inte att jag kommer glömma detta helt, jag tror dock att jag kommer minnas det som svampplocket "ett betalt tidsfördriv".

http://www.akeri.se/files/imagecache/news_image_on_top/rasta-kortet.jpg

När jag sitter på lektion......lyssnar jag på detta.

RSS 2.0