Angående försvarets vara eller icke vara.

"Ingen ifrågasätter att vi låser våra ytterdörrar. Ingen skulle säga att vi därigenom bidrar till rädslan och osäkerheten. Vi låser våra dörrar eftersom vi vet att det finns människor som vill ta det som är vårt. Hur gärna vi än skulle vilja att alla var snälla mot varandra." 

[...]

"Jag känner likadant. Jag går på Södergatorna med min hund och vart jag än ser sjuder det av verksamheter som syftar till att vi ska få äta och dricka, spela och sjunga, ta hand om kroppen och själen, sinnrika yogaformer, rättvisemärkta kaffesorter, och när jag slår upp tidningen ägnas all uppmärksamhet åt folk som uttrycker sig på olika sätt, klubbar igenom beslut, gör säckvis med pengar på olika innovationer.

Försvaret, som ska göra allt detta möjligt, att låta oss göra det på det sätt som vi själva vill och röstat fram i demokratiska val, är och förblir en skuggverksamhet, något som sker i det fördolda, något som vi kan undslippa oss allt ansvar för."


- Bengt Ohlsson 


http://www.dn.se/kultur-noje/tva-skott-i-brostet-tva-skott-i-huvudet/

Är inte så insatt i politik men...Instagram @friedass

Och vilken helg det har varit sen då! Jag har hetsfärgat håret, umgåtts med min pojkvän, jobbat, bowlat, druckit självlysande gin&tonic, hånglat på ett biljardbord, bränt gummi mot hjulhuset, stått i ösregn och halsat cider, tappat bort chauffören, dansat riverdance på krogen med bästa vän. Stillsamt avslutat krogrundan med en äcklig pizza och trevligt folk. I söndags trotsade vi bakfyllan och gick ut och sköt lerduvor. Tyvärr är kvinnor som sprit, dem ska inte brukas samtidigt som vapen så jag inhalerade testosteronet mina bästa vänner och min pojkvän utsöndrade istället. Lite smidigt rundande vi av helgen med att gå upp asatidigt för att bli varse om att donken inte öppnar förrän vid 06. Och så kom jag hem med en jättestor gosig tröja igår, aldrig fel!

Jag kan fan allt, utom slalom

Är det någon mer än jag som tittade på "teckenlådan" som liten? Ett program om ett par kompisar som bodde ihop med en talade hund och alla talade teckenspråk med varandra? Jag gjorde det i alla fall. Och i detta programmet intervjuade dem en gång en skogsmaskinsförare (precis som min far). Där frågade dem honom "hur många träd avverkar du i timmen?" Just den meningen på teckenspråk har jag aldrig glömt av någon outgrundlig anledning. 

Och sen dess har jag alltid fascinerats av teckenspråk så när mor en vacker dag förra året nämnde att hon hade tyckt det var roligt att kunna teckenspråk beslöt vi oss för att söka till en teckenspråkskurs. Den vändan kom vi tyvärr inte med. Men i måndags gjorde vi det! Så i måndags for vi till Kungälv fyllda av förväntningar.


Och nog uppfylldes dem förväntningarna till Max! 

En månad utan DanielAllt under kontroll. Klämskador på foten sen jag skadade mig på jobbet. Kattmys, baslåda. Basker framförallt. Tjillivippen!

RSS 2.0