2. -Min familj

10 Saker Som Är Sant Om Mig På 10 Dagar

1. -Vem jag är √
2. -Min familj
3. -När jag var liten
4. -Saker jag är rädd för
5. -Ett speciellt minne
6. -En pinsam sak
7. -En sorglig sak
8. -En glad sak
9. -Något jag vill göra om
10. -Mitt favoritcitat


Min "familj" består av fem familjemedlemar (inklusive mig, förstås). Vi kan ju börja i åldersordning, äldst först! + så föredrar jag att inte skriva deras riktiga namn ifall att dem inte skulle gå med på det. Namnen som kommer upp är smeknamn.

Pappa (Pelle Belund):

Min pappa är bäst, han fyller 48 år till hösten och bor med mig på den däringa övergivna maskinstationen till gård som jag snackade om igår. Han har stor passion för jakt, friluftsliv och skog. Han är en rätt rejäl riktig man som är fruktansvärt händig, logisk och har riktigt bra syn på livet. Om ni känner Cbow så kan ni tänka er att min pappa är ungefär likadan, fast äldre, lugnare och liiite mer awesome. Jag ser upp till min pappa fast jag var extremt rädd för honom och hyste stor respekt för honom (det gör jag fortfarande) när jag var liten. Min pappa är den där fasta punkten i mitt liv som alla behöver. Han sviker inte och kommer alltid med goda råd. Jag och pappa bråkar sällan och om vi gör, då blir vi bara lite sura på varandra men det går över fort.

Bilden här ovanför all text är från i somras när jag och pappa besteg berg runt Funäsdalen. Vi ser något inklippta ut men tror mig, såpass mycket skills har jag inte på photoshop.

Mamma (Helena Belund):

Min mamma är ungefär en rak motsats mot min pappa. Min mamma gillar att resa till stora städer, färga håret i galna färger (nog därifrån jag fått det) och att skriva och rita. Det är från min mamma jag har fått min spontalitet och kreativitet. Hon har sedan min mellanbror föddes jobbat med djur, att föda upp eller mjölka kor och hon trivs väl sådär... hon är nämligen en översocial människa, precis som jag, och vill därför hellre jobba i en affär eller liknande. Mamma är inte en typisk kvinna som klär sig fint och sminkar sig osv... mamma har inte använt öronhängen på över 20 år och skulle aldrig få för sig att måla naglarna. Hon är vild och galen och det händer alltid kul saker omkring henne. Jag växte upp med att nästan endast umgås med min mamma och det ångrar jag inte då jag inte träffar henne så ofta längre.

Bilden är ifrån när jag och mamma var i Danmark för snart tre år sedan.

Äldste brodern (Henke Belund):
Henke är lite mer än 6 år äldre än mig och vi har endast samma mamma. Henke är ungefär som pappa, han är en stabil och rejäl man som nog är den händigaste jag har stött på. Han bor i ett eget hus inte långt från morsan och morfar där han bor med sin sambo/flickvän Barbro. Han jobbar på pappas företag ute i skogen och är en jävel på datorer. När jag var yngre var det alltid jag och Henke mot mellanbrorn Kire. Henke fanns alltid där och berättade om hans erfarenheter och sådant och även honom har jag en stor respekt för. Har aldrig kramat honom vad jag minns och sörjer idag att vi inte träffas så ofta som vi borde. Saknar brorsan min.

Bilden är tagen på våran altan för några år sedan när bror fortfarande bodde hos oss. Men han är sig lik, tro mig.

Mellanbrodern/yngsta brodern (Kire Belund):

Kire närmaste syskonet jag har. Han och jag har alltid delade åsikter om precis allting. Och de åren vi gick på samma skola (för ett och ett halvt år sedan) så bråkade vi konstant. Numera saknar jag honom eftersom han bor på internat hela veckorna. Han är en riktigt bra djurvän och har ett musikaliskt sinne utan dess like. Det finns inte en maskin i världen som min bror inte skulle klara av att manövrera. Hans mål i livet är att jobba med att köra olika maskiner och det tycker jag att han ska satsa på. Även denna man i familjen är sjukt händig och har specialiserat sig på mindre saker... såsom smycken, eluttag osv. Han är jävligt snäll nu när jag tänker efter och har en sinne för humor som man får leta länge för att hitta.  Finns nog inte mer säga om denna stollen.

Bilden är tagen samma år som Henkes bild och var när jag, Kire, farmor och min faster var ute och fiskade. Kire den gifflen får alltid upp flest fiskar.


Det var min familj, inte kort och gott kanske men... well... you get it.

Kommentarer
Postat av: SOFIA

Go eftermiddag vännen. Haft en fin dag?



Vill du ha chansen att bli den lyckliga vinnaren av en märkseklocka Triwa värd 995:- ? Till någon nära och kära eller kanske till dig själv. Passa på att delta.

Länk --> http://sofiahanden.blogg.se/2011/february/tavling-triwa-klocka.html#comment

2011-03-02 @ 18:31:57
URL: http://sofiahanden.blogg.se/
Postat av: Du vet vem

men jag då?

2011-03-03 @ 16:16:44

Kommentera inlägget här nu:

Namn:
Ska jag minnas dig?

E-postadress:)

URL/Bloggadress alltså det jag måste kolla för att veta att du är seriös:

Kommentaren skriver du här:

Trackback
RSS 2.0